Rosja od kuchni czyli jak zbudować imperium... Witold Szabłowski - kilka słów o książce.
Źródło: https://radosckipiacausmiechem.blogspot.com/2021/11/rosja-od-kuchni-czyli-jak-zbudowac.html
Witold Szabłowski to polski dziennikarz który napisał kolejną już książkę, tym razem Rosja od kuchni, czyli jak zbudować imperium nożem, chochlą i widelcem. Przeczytamy w niej wiele ciekawostek nie tylko kulinarnych z salonów czy apartamentów prezydenckich.A więc po co i kiedy kucharz Stalina uczył śpiewać kucharza Gorbaczowa do drożdżowego ciasta? Albo jak...
Najnowsze przepisy
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 8
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 13
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 14
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 29
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 44
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 178
Przepisy z bloga
Dzisiaj taka szybka propozycja wielkanocna. Mini babeczki z... ⇖ 400
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami... a ja mam dla Was... ⇖ 663
Dziś książkowo. Trochę romantycznie, trochę mafijnie a... ⇖ 535
Czy znasz kosmetyki Avon?Czy używałaś je kiedyś? Jeśli... ⇖ 524
Lubisz kosmetyki? Zapewne odpowiedz brzmi TAK! Zatem ten... ⇖ 571
Nie od dziś wiadomo, że wiele chorób można zlikwidować... ⇖ 705
Jak zapanować nad hormonami i przeciągnąć je na swoją... ⇖ 917
W ostatnim czasie mój blog bardziej przypomina czytelnię,... ⇖ 613
Znikniesz bez śladu to kolejna powieść Moniki Dworak,... ⇖ 599
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 339
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 243
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 178
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 139
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 132
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 53







































