Roślinny żurek na zakwasie z grzybami i chrzanem

Roślinny żurek na zakwasie z grzybami i chrzanem. Jest bezglutenowy ponieważ użyłam zakwasu ryzowego. Nadspodziewanie smaczny, wyraziście kawaśny. Zupa wyszła przepyszna.Składniki:1 l wody lub bulionu warzywnego250 ml zakwasu na żurek (dałam zakwas bezglutenowy ryżowy)1 cebula2 ząbki czosnku2 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiegokilka suszonych grzybów (lub 200 świeżych pieczarek malutkich/leśnych mrożonych)1 łyżka oleju1 łyżeczka majerankusól i pieprz do smaku1...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 10
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 15
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 53
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 74
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 72
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 64
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 74
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 91
Lato aż prosi się o lekkie, owocowe desery. Te domowe... ⇖ 97
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204