rosół drobiowy
Źródło: https://pieprzyczfantazja.pl/2017/01/historia-mojego-rosoku-d/
Cześć! Pamiętam jak byłam jeszcze panienką i przychodziła sobota. Siedziałyśmy z mamą wieczorem i skubałyśmy po kilka sztuk kurek. Nauczyłam się wtedy też oprawiać….To było średnio przyjemne. No biedne kurki…..jednak nie potrafię ani ja ani moja rodzina pominąć tego szczebla piramidy żywieniowej dotyczącej mięsa. Rosół z kury wiejskiej, bajka! Za nic nie...
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is such a special time of year, isn’t it?... ⇖ 6
Oh, the joy of Thanksgiving! It’s that magical time of... ⇖ 5
Thanksgiving is such a special time, isn’t it? It’s all... ⇖ 7
Kwiaty dyni w cieście z ricottą, suszonymi pomidorami i... ⇖ 8
Dziś zapraszam na szybki obiad, przygotowany praktycznie z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pieczarki marynowane w delikatnej, lekko kwaskowej zalewie... ⇖ 19
Delikatna, kremowa i pachnąca czosnkiem. Zupa krem z... ⇖ 26
Czasem najprostsze smaki mają w sobie najwięcej magii.... ⇖ 44
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 53
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 56
Bigos z bakłażana – lekka i pyszna wariacja bez mięsa.... ⇖ 50
Zupa krem z porów – delikatna, kremowa i rozgrzewająca.... ⇖ 60
Puree z dyni to aksamitny i lekki dodatek, który zachwyca... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 901
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 655
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 474
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 471
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 423
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 423









































