Rosół świąteczny na rurze wołowej

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie rurami. To bardzo zdrowa zupa, mocno kolagenowa, esencjonalna i jednocześnie bardzo smaczna. Kości długo gotowane nadają jej wyjątkowego sznytu. Składniki: 1 nóżka z kurczaka-duża , tłusta2 kawałki kości wołowej ze szpikiem ok. 1/2 kg, tzw. rury2 marchewki1 mały seler1 cebula z łupiną1/2 pęczka koperku lub pietruszki3-4 grzybki suszone3 liście laurowekilka kulek ziela angielskiego i pieprzu...
Najnowsze przepisy
Tosty francuskie z piekarnika – blacha dla rodzinyJedno... ⇖ 5
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 10
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 7
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 15
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 27
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 141
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 876
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 546
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 513
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 461
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447