Rosół z gęsi i cielęciny
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2019/06/roso-z-gesi-i-cieleciny.html
Moze pora przerobic „stary” rosol „kurzecy” na cos bardziej zdrowszego? Zauwazycie roznice, nie tylko w samym smaku ale i aromacie.Skladniki:1 gicz cieleca (okolo 800 g)2 udka gesi4 liscie laurowe4 ziarna ziela angielskiego2 lodygi lubczyku1 cebula5 marchewek1 seler2 pietruszkisol, pieprzPrzygotowanie:Gicz cieleca pluczemy, zalewamy woda (okolo 3 litrow), dodajac pol lyzeczki soli, Liscie ...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 11
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 16
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 32
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 26
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 116
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 37
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 48
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 52
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 57
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 55
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 66
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 509
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 449
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 408
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































