Rosół z gęsi

Rosół z gęsi Listopad to czas gęsiny, wtedy jest najsmaczniejsza, i zgodnie z tradycją, pojawia się na naszym stole. W tym roku upiekłam gęś faszerowaną jabłkami, gruszkami i pigwą, zajrzyj po przepis → pieczona gęś, a z części które mi zostały - dokupiłam tylko korpusy - ugotowałam obłędny rosół. Zobacz jaki ma piękny kolor.Rosół po ugotowaniu jest tłusty, dlatego...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 18
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 25
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 26
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 28
Scarpaccia, włoski placek z cukinii Scarpaccia, włoski... ⇖ 54
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 89
Morele - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieUwielbiam morele!... ⇖ 62
Jogurtowiec z malinami i galaretką Jogurtowiec z malinami... ⇖ 63
Klasyczny hummus - błyskawiczny przepis Klasyczny hummus... ⇖ 101
Wędzone tofu Wędzone tofu - prosty przepisWegańska i... ⇖ 141
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 202
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197