Rosół z gęsi

Rosół z gęsi Listopad to czas gęsiny, wtedy jest najsmaczniejsza, i zgodnie z tradycją, pojawia się na naszym stole. W tym roku upiekłam gęś faszerowaną jabłkami, gruszkami i pigwą, zajrzyj po przepis → pieczona gęś, a z części które mi zostały - dokupiłam tylko korpusy - ugotowałam obłędny rosół. Zobacz jaki ma piękny kolor.Rosół po ugotowaniu jest tłusty, dlatego...
Najnowsze przepisy
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 11
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 11
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Scarpaccia, włoski placek z cukinii Scarpaccia, włoski... ⇖ 47
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 82
Morele - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieUwielbiam morele!... ⇖ 50
Jogurtowiec z malinami i galaretką Jogurtowiec z malinami... ⇖ 53
Klasyczny hummus - błyskawiczny przepis Klasyczny hummus... ⇖ 88
Wędzone tofu Wędzone tofu - prosty przepisWegańska i... ⇖ 134
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 56
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38