Rumsztyk

RumsztykRumsztyki były bardzo popularnym daniem w czasach PRL-u. W barach i restauracjach najczęściej serwowano kultowe schabowe, bryzole i właśnie rumsztyki. Podczas, gdy bryzol najczęściej robiono z mielonej wieprzowiny lub mielonego mięsa wieprzowo -wołowego rumsztyki były robione wyłącznie z mielonej wołowiny i to grubo mielonej lub siekanej. Tak jak bryzole zatopione były w dużej ilości rumianej cebulki, ale nie dodawało się do nich pieczarek. Nie dodawało się do...
Najnowsze przepisy
Rasa puławska to polskie dziedzictwo hodowlane cenione za... ⇖ 3
Sałatka z jajkiem z porem to przykład na to, że proste... ⇖ 3
Prosty przepis na domową przyprawę gyros! Taka przyprawa... ⇖ 6
Jeszcze kilka lat temu temat medycyny estetycznej kojarzył... ⇖ 6
Pieczona owsianka ze śliwkami airfryer Kiedy dostałam... ⇖ 18
Czerwona kapusta przez wielu bywa niedoceniona — zbyt... ⇖ 20
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoRelacjaSeria książek... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 32
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 34
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 241
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 182
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 180
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 130
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 125
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 102