Najnowsze przepisy
W zasadzie krótko i na temat. Tak będzie i tym razem. Nie... ⇖ 9
Szklanka kaszy jęczmiennej pęczak (250 ml) waży około... ⇖ 15
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 30
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 25
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 29
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 23
Ryba po grecku

Smażona ryba zamarynowana w zalewie octowej, zanurzona w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni przed wigilią. Ryba „dojrzeje” i będzie smaczniejsza. Przepis na rybę po grecku pochodzi z lat 70-tych, dostałyśmy go od mamy. Ma już 50 lat, a może i więcej i w naszym domu wygrywa z innymi przepisami, jest po prostu najlepszy.Składniki na zalewę:1, 5 l wody1/4 l octu spirytusowego1 duża cebula3 liście laurowe, 6 kulek ziela ang.1/4 szkl....
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 60
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 65
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 152
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 35
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3349
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1825
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1239
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1236
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1103
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 937
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 767
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 726
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 625
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 608