Ryba po grecku

Smażona ryba zamarynowana w zalewie octowej, zanurzona w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni przed wigilią. Ryba „dojrzeje” i będzie smaczniejsza. Przepis na rybę po grecku pochodzi z lat 70-tych, dostałyśmy go od mamy. Ma już 50 lat, a może i więcej i w naszym domu wygrywa z innymi przepisami, jest po prostu najlepszy.Składniki na zalewę:1, 5 l wody1/4 l octu spirytusowego1 duża cebula3 liście laurowe, 6 kulek ziela ang.1/4 szkl....
Najnowsze przepisy
Ciasto z malinami, kremem i chrupiącą bezą – najlepszy... ⇖ 7
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 11
Cześć kochani! Rok szkolny rozpoczęty, ale u nas to... ⇖ 12
Najlepsza Cukinia Faszerowana – Przepis, Który Musisz... ⇖ 22
Szybki obiad w 10 minut? Jasne - nie ma problemu! Noodles 5... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 20
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 182
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 107
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 65
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 62
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 52