Sałata z gruszek – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/08/saata-z-gruszek-kuchnia-galicyjska.html
Sałata z gruszek – kuchnia galicyjska Książka kucharska wydana 200 lat temu we Lwowie sałatą określa dania podawane po daniach mięsnych. Współcześnie słowo to zazwyczaj oznacza mieszankę warzyw często pokrojonych, które połączone są sosem i podawane są na zimno. Kuchnia mieszczańska i dworska naszego regionu dwa wieki temu mianem sałaty określała bardzo różne dania. Ich...
Najnowsze przepisy
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 6
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 10
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 17
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 10
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 11
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 10
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 25
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 508
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 452
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 362
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 350
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 350
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 307
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 235
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 207
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 194









































