Najnowsze przepisy
Klasyczny sernik z rosą, nazywany również sernikiem z... ⇖ 0
Pyszne naleśniki ze szpinakiem to smakowite danie, które... ⇖ 0
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami i dziś mam... ⇖ 30
Aromatyczny i soczysty kurczak podany na wszystkim znanej... ⇖ 31
Ser zgliwiały z Rymanowa – kuchnia podkarpacka
Ser zgliwiały z Rymanowa – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Rymanów, gmina Rymanów, powiat krośnieński Gliwienie to proces dojrzewania białego sera pod wpływem temperatury. Pokruszony ser pod wpływem ciepła staje się intensywny i ostry zarówno w smaku, jak i zapachu, a jego konsystencja zmienia się w lekko mazistą. Na Podkarpaciu ze sfermentowanego białego sera wytwarzano niegdyś...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 38
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 91
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 75
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 105