Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Słodkich Bułeczek z Kremowym Serkiem i... ⇖ 15
Wprowadzenie do Tartaletek z Kremem Cytrynowym Tartaletki z... ⇖ 30
Wprowadzenie do Focaccia z oliwkami i cebulą Focaccia z... ⇖ 18
Caffè Brasiliano z Gran Caffè Gambrinus Historia i... ⇖ 14
Wprowadzenie do Soczyste Pierś Kurczaka Faszerowane... ⇖ 31
Robi się go bardzo szybko i jest naprawdę pyszny. Kurczak... ⇖ 33
Udka à la polonezy to bardzo smaczne danie, które można... ⇖ 32
sernik pistacjowy
składniki na spód z ciasteczek:160 g herbatników60 g masła wykonanie:Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło roztapiamy, wlewamy do herbatników i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 21-22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia), wyrównujemy i dociskamy np. dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego150 g pasty pistacjowej150 g […]
Przepisy z bloga
składniki:150 g drobnego makaronu1 puszka ananasa1 puszka... ⇖ 69
składniki na skorupki do orzeszków:450 g mąki70 g cukru... ⇖ 69
składniki na ciasto:120 g orzechów włoskich, zmielonych4... ⇖ 145
składniki na ciasto miodowe:500g mąki150-200 g masła120... ⇖ 65
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 280
Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej... ⇖ 256
Wprowadzenie do Zapiekanki Makaronowej z Kurczakiem i... ⇖ 209
Wprowadzenie do Krokietów z Chleba Tostowego z Indykiem i... ⇖ 184
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak Faszerowany Kremowym... ⇖ 175
Wprowadzenie do Lasagna ze szpinakiem kurczakiem i sosem... ⇖ 163
Wprowadzenie do Tartaletek z Kremem Waniliowym i Owocami... ⇖ 148