Sernik z musem z suszonych śliwek
Źródło: http://opowiescizpiekarnika.blogspot.com/2025/12/sernik-z-musem-z-suszonych-sliwek.html
Przed Wami fantastyczny sernik, który swoim smakiem idealnie wpisuje się w bożonarodzeniowy klimat :) Wykonany jest na spodzie z korzennych ciasteczek, a kremowa masa serowa skrywa aromatyczny mus z suszonych śliwek, wierzch natomiast wieńczy polewa czekoladowa. Do masy serowej użyłam ciemnego cukru trzcinowego muscovado, który istotnie wpływa na jej smak i kolor. Ze zwykłym białym cukrem masa serowa będzie smakować jak najzwyklejsza masa serowa w klasycznym serniku, ale...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 20
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 30
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 21
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 50
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 61
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 185
Wspaniałe kremowe ciasto z królującymi już wszędzie... ⇖ 294
Drożdżowa babka szpinakowa, to nic innego, jak klasyczna... ⇖ 191
Czy myślicie już o wypiekach wielkanocnych? Tak wiem, to... ⇖ 149
Moja propozycja na walentynki - pyszny torcik z malinową... ⇖ 250
Zapraszam Was dzisiaj na pyszne czekoladowe muffinki z... ⇖ 203
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1773
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1130
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 694
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 607
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 594
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 556
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 537
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 482
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 478
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 460








































