Serowy drożdżowiec z rabarbarem i nutą imbiru

Serowe, drozdzowe ciasto z orzezwiajacym, kwaskowym rabarbarem polaczonym ze slodko-ostrym swiezym imbirem, otulone chrupiaca kruszonka to swietny pomysl na latwe w przygotowaniu, szybkie sezonowe ciasto.Skladniki:Ciasto:2 i 1/2 szklanki maki pszennej110g masla extra42g swiezych drozdzy4 lyzki cukru 2 jajka1/2 szklanki mlekaszczypta soliMasa serowa:250g sera bialego2 zoltka2 lyzeczki cukru w...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 20
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 16
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 22
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 20
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 721
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 789
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 779
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 747
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 935
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 903
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 860
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 780
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197