Shakshuka (Szakszuka)

Shakshuka (Szakszuka) to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. To danie oczywiście można zjeść i na obiad, jest to bardzo sycące i pożywne danie. Danie to pochodzi z kuchni tunezyjskiej i jest bardzo popularne w krajach arabskich i na całym świecie. Nic dziwnego, że szakszuka cieszy się takim powodzeniem,... Read More Artykuł Shakshuka (Szakszuka) pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 9
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 45
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 64
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 171
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 205
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 437
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1986
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 236
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199