Shakshuka (Szakszuka)

Shakshuka (Szakszuka) to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. To danie oczywiście można zjeść i na obiad, jest to bardzo sycące i pożywne danie. Danie to pochodzi z kuchni tunezyjskiej i jest bardzo popularne w krajach arabskich i na całym świecie. Nic dziwnego, że szakszuka cieszy się takim powodzeniem,... Read More Artykuł Shakshuka (Szakszuka) pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 23
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 19
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 70
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 86
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 189
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 226
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 783
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 202
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 202