Shakshuka (Szakszuka)
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/shakshuka-szakszuka/
Shakshuka (Szakszuka) to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. To danie oczywiście można zjeść i na obiad, jest to bardzo sycące i pożywne danie. Danie to pochodzi z kuchni tunezyjskiej i jest bardzo popularne w krajach arabskich i na całym świecie. Nic dziwnego, że szakszuka cieszy się takim powodzeniem,... Read More Artykuł Shakshuka (Szakszuka) pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 23
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 27
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 16
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 17
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 106
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 130
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 229
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 274
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1261
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 639
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 555
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 538
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 482
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 438
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 433
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 421
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 321









































