Skorzonera, wężymord, czarny korzeń
Źródło: https://m-non-meat.blogspot.com/2017/02/skorzonera-wezymord-czarny-korzen.html
W polskiej kuchni wezymord zyskal popularnosc dopiero w XIX wieku. Panowalo rowniez przekonanie, ze jest odtrutka na jad wezy. Jest bardzo popularny we Francji. Zawiera duzo potasu, wapnia, sodu, fosf...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 8
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 16
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 20
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 19
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
1. Wegańskie ciasto czekoladowe (z bananami) Robiłam tj.... ⇖ 999
1.Sempre VerdeRestauracja włoska w centrum Rzeszowa.... ⇖ 865
1.Tofu w 2 wersjach: słono-kwaśnej i słono-pikantnej W... ⇖ 860
1. Dahl z grochu To danie jest genialne w smaku i bardzo... ⇖ 953
1.Wegańskie ciasto kopiec kreta Biszkopt upiekłam taki,... ⇖ 1003
1. Kiszone rzodkiewkiPyszne!!!! Jeśli lubisz kiszonki, to... ⇖ 900
1. Risotto z suszonymi grzybami:Pyszne i szybkie (ok. 30... ⇖ 798
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 612
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































