Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/05/sodka-kapusta-zapalona-kuchnia.html
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 9
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 18
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 17
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 22
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 34
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 30
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1518
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 659
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 577
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 554
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 506
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 459
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 452
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 343








































