Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/05/sodka-kapusta-zapalona-kuchnia.html
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
Zupa z boczniaków z ziemniakami to bardzo prosty przepis!... ⇖ 6
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 11
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 20
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 40
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 11
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 73
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 457
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 306
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 289
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5560
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 87
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 81
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 74
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 62









































