Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/05/sodka-kapusta-zapalona-kuchnia.html
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 9
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 8
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 19
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 21
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 14
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1182
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 527
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 473
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 431
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 414
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 311








































