Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 49
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 112
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 86
Grillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość.... ⇖ 22
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 39
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 107