Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/05/sodka-kapusta-zapalona-kuchnia.html
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 20
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 33
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 40
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 48
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2494
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2055
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1409
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































