Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/05/sodka-kapusta-zapalona-kuchnia.html
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 3
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 8
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 8
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 8
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 481
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 386
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 285
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 274
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 231
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 184
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 167
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 132
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































