Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska

Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 17
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 17
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 386
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 245
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 218
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5436
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 255
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 408
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 596
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1520
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 214
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 200
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 151
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 123