Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Odchudzanie jest dla Ciebie synonimem męki i czasu, który... ⇖ 4
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 2
Sałatka pieczarkowa z żółtym serem – szybka, kremowa... ⇖ 7
Jeśli jest jeden smak, który kojarzy mi się z chłodnymi... ⇖ 12
Miękkie, zielone kopytka ze szpinakiem. Szybki domowy... ⇖ 15
Donaty dyniowe Jesień przynosi ze sobą, coś, czego nie... ⇖ 18
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 12
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 45
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1011
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 816
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 786
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 708
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 425
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 345
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 328









































