Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie takie śniadanie: ugotowane na półmiękko... ⇖ 9
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 17
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 22
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 17
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 17
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 20
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 24
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 37
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 566
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 186
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 147
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 118
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 115
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 104
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 94









































