Smalec

około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 11
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 19
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 17
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 11
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 11
Przepisy z bloga
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)100 g... ⇖ 122
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 316
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 193
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 192