Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 15
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 20
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 30
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 36
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 30
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 46
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 48
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 102
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1184
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1037
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 864
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 837
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 768
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 462
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 386









































