Smalec

około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Śliwki pod kruszonką z ciasteczkami amaretti, to deser,... ⇖ 5
Domowy schab parzony – soczysty i aromatyczny, idealny... ⇖ 11
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 13
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 12
Gruszki to jedne z najbardziej niedocenianych owoców w... ⇖ 12
Currywurst sprawdzony przepis Currywurst przepis na... ⇖ 21
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 25
Bouyiourdi to klasyczne greckie meze z fetą, pomidorami i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
1 kg tulipów ze skrzydełek1 łyżeczka pieprzu białego1... ⇖ 101
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 128
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1966
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 315
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 284
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 275
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 241
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 230
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 197