Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 3
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 8
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 13
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 14
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 29
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 57
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 58
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 107
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 340
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 248
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 185
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 144
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 135
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 53








































