Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 15
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 19
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 27
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 22
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 21
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 43
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 615
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 338
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































