Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 14
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 14
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 19
Szybki piernik to ciasto, które zrobisz dosłownie „przy... ⇖ 108
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 22
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 25
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 51
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 52
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2095
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 978
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 885
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 867
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 619









































