Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
Kremowy, jednogarnkowy strogonow z indyka – aromatyczne... ⇖ 6
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 7
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 15
Pierwszy raz usłyszałem o tym serze od znajomego, który... ⇖ 12
Najprostszy przepis na niby sernik bo wystarczy składniki... ⇖ 15
#WspółpracaRecenzecnka @WydawnictwoWAB Uwielbiam rośliny... ⇖ 11
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 44
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 739
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 675
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 416
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 316









































