Smalec
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/smalec.html
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Najnowsze przepisy
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 16
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 14
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 17
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 20
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 26
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 265
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 22
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 23
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 50
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 52
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2006
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1118
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 953
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 871
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 831
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 519









































