Smażona skórka pomarańczowa

Czy do ciasta używacie kandyzowanej skórki pomarańczowej czy cytrynowej? Ja używam sporo i dlatego przestałam kupować już dawno i robię ją sama. Wychodzi taniej i wiem co mam w słoiczku. Gdy nastają jakieś święta czy zimowy okres wówczas cytrusów je się więcej. Wtedy zbieram wszystkie skórki a potem je gotuję. Pomarańcze muszą mieć jednak grubą, mięsista skórkę i nie musza być eko, wystarczy owoc wcześniej wyszorować szczoteczką i sparzyć. Zaczynamy...
Najnowsze przepisy
Kokosowy obłoczek bez pieczenia! Ten sernik Raffaello na... ⇖ 10
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 10
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 14
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 15
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 17
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 43
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 57
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 44
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 64
Przepis na tę sałatkę stary jest ale nadal na czasie.... ⇖ 61
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 51
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 58
Pyszna zapiekanka, dużo składników i jeszcze więcej... ⇖ 54
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2129
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 329
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 327
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 284
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 279