Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Smażona wątróbka z jabłkami

Danie iście rodem z PRL-u. Smażona wątróbka z jabłkami.Byłam może dziwnym dzieckiem, bo odkąd pamiętam zawsze wątróbka mi smakowała! Co gorsza, im była twardsza, tym lepsza!Dzisiaj nadal lubię wątróbkę, ale już miękką i dobrze wysmażoną.Składniki:0,5 wątróbki drobiowej lub wieprzowej (u mnie na zdjęciu - wieprzowa) 1 łyżka mąki 2-3 łyżki oleju2 kwaśne jabłka - najlepiej Szara Renetasól, pieprz do smaku100 ml białego wina - opcjonalniePrzepis:Smażoną...
Przepisy z bloga
PULPETY DROBIOWE W KOPERKOWYM SOSIE Dziś w mojej kuchni... ⇖ 30
Przepis na tą szybką i pyszną zupę krem jest ze mną od... ⇖ 64
Na nic tak nie czekam wiosną, jak na młodą, chrupiącą... ⇖ 45
Jak zwykle czasu było mało, a pomysłów jeszcze mniej by... ⇖ 72
Piklowana marchewka w zalewie curry – chrupiący dodatek... ⇖ 100
To szybki i prosty mazurek z własnoręcznie przygotowanym... ⇖ 186
Ciasto kawowe bez pieczenia to prawdziwy hit! Niestety tym... ⇖ 97
Woda Woda należy do niezbędnych składników pokarmowych... ⇖ 98
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417