Smørrebrød – przepis na duńskie kanapki w różnych wersjach

Smørrebrød czyli kanapki z ciemnego pieczywa i mnóstwa składników na wierzchu, które spożywamy nożem i widelcem to tradycyjna duńska potrawa popularna od XIX w. W Kopenhadze wiele restauracji serwuje te lokalne specjały w przeróżnych wersjach. Chleb smaruje się grubą warstwą masła lub innego tłuszczu i podaje z czym tylko mamy ochotę. Mogą to być jajka, […] Artykuł Smørrebrød – przepis na duńskie kanapki w różnych wersjach pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 20
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 19
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 36
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to... ⇖ 56
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków,... ⇖ 80
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 56
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie... ⇖ 69
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204