Najnowsze przepisy
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 15
Przepis na pyszny sernik bez pieczenia. To proste ciasto z... ⇖ 59
Solianka ros. солянка.
Soliankę pierwszy raz zajadałam będąc na Podlasiu.Jest to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta zupa, ugotowana na mięsnym, rybnym bądź grzybowym rosole z dodatkiem aromatycznych przypraw ziołowych. Solankę uważano za potrawę chłopską.Oprócz Rosji zupa ta jest popularna w innych słowiańskich krajach byłego ZSRR, na Ukrainie i Białorusi, a także w tych...
Przepisy z bloga
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 130
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 27
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 68
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 28