Najnowsze przepisy
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 7
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 21
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 12
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 23
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 29
Sorbet Liczi z limonką i miętą
Sorbet Liczi z limonką i miętą, niezwykle pyszny, kremowy, dzięki oczywiście płynnemu białku, słodki, aromatyczny i orzeźwiający. Liczi, no właśnie czymże jest to Liczi. Wiecznie zielone drzewo z rodziny mydlanych jagód – Sapindaceae -, które jest uprawiane dla jadalnych owoców. Lychee pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i jest bardzo lubiane przez Kantończyków, uwaga…od czasów starożytnych. Samo… Czytaj dalej Sorbet Liczi z limonką i miętą Artykuł...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 128
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 47
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 58
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 32
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 65
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 34