Sos beszamelowy – przepis krok po kroku

Sos beszamelowy, biały, kremowy, niezwykle delikatny i otulający, to bez wątpienia król sosów. Od dawna jest częścią włoskiej tradycji kulinarnej. Bez beszamelu trudno wyobrazić sobie lasagne lub cannelloni, ale również zapiekanki np. z pieczonymi warzywami. Wiele osób kupuje gotowy sos, ale nie warto, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników: mleko, masło oraz mąka i przestrzegać kilku zasad, aby cieszyć się...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 6
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 9
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 6
Dorsz to jedna z tych ryb, które doskonale wpisują się w... ⇖ 2
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 142
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 137
Pieczeń rzymska to jedno z tych dań, które kojarzą się... ⇖ 128
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1170
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 141
Jajka faszerowane tuńczykiem alla diavola to klasyczna... ⇖ 144
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 322
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 274
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272