Sos beszamelowy – przepis krok po kroku
Źródło: https://lagrandepiccolacuoca.com/sos-beszamelowy-przepis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sos-beszamelowy-przepis
Sos beszamelowy, biały, kremowy, niezwykle delikatny i otulający, to bez wątpienia król sosów. Od dawna jest częścią włoskiej tradycji kulinarnej. Bez beszamelu trudno wyobrazić sobie lasagne lub cannelloni, ale również zapiekanki np. z pieczonymi warzywami. Wiele osób kupuje gotowy sos, ale nie warto, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników: mleko, masło oraz mąka i przestrzegać kilku zasad, aby cieszyć się...
Najnowsze przepisy
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 2
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 7
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 25
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 29
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pierniczki jogurtowe to idealna propozycja dla wszystkich,... ⇖ 52
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 60
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 70
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 76
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 82
Jesień to idealny czas na ciepłe, aromatyczne dania,... ⇖ 61
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1315
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 642
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 540
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 484
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 442
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 434
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 421
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 325









































