Sos cebulowy na ciepło

Sprawdzony domowy przepis na aksamitny, ciemny sos cebulowy na ciepło z wolno gotowanej, skarmelizowanej cebuli, bulionu, masła i przypraw. Prosty i ekonomiczny, ale jednocześnie bardzo smakowity dodatek do mięsa, ziemniaczanego puree, ryby, chleba i klusek śląskich. Do wykonania tego pysznego sosu wystarczy kilka prostych składników, które z pewnością masz w swojej kuchni. Przełam więc rutynę i przygotuj ten aromatyczny, lekki sos cebulowy bez śmietany i mąki, który zachwyci...
Najnowsze przepisy
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 6
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 12
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 18
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 16
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 651
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 375
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 327
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 398
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2079
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 345
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 315
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 303
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 271
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 262