Sos do carpaccio z buraka, który jest kropką nad „i” – tego połączenia smaków nie da się zapomnieć

Carpaccio z buraka po raz pierwszy spróbowałam w małej restauracji na południu Toskanii, gdzie szef kuchni – entuzjasta kuchni roślinnej – podał je z intensywnie zielonym sosem na bazie rukoli i orzechów. Choć warzywa znałam z dzieciństwa jako dodatek do zupy, tamten smak był jak objawienie. Prosty,...
Najnowsze przepisy
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 18
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 19
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 26
Mięso z rosołu to często pomijany skarb, który kończy... ⇖ 35
Maślanka. Niby zwyczajna, blada, skromna. W lodówce kryje... ⇖ 37
Mascarpone – miękki, kremowy ser o subtelnym smaku... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 744
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 257
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 223
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 161
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 156