Sos do steka wołowego. Robi się go w kilka chwil, gdy mięso odpoczywa, prawdziwa bomba smakowa. PRZEPIS
Źródło: https://kulinarnapolska.org/sos-do-steka-wolowego-robi-sie-go-w-kilka-chwil-gdy-mieso-odpoczywa-prawdziwa-bomba-smakowa-przepis/
Samo wysmażenie idealnego steka nie jest trudne, choć wymaga trochę wprawy. Zrobienie do niego sosu to już inna historia. Tego sposobu nauczył nas znajomy kucharz. To klasyczna amerykańska metoda. Sos wychodzi kremowy i nieprawdopodobnie naładowany smakiem. Równie ważny, co składniki i sposób przyrządzenia, jest wybór odpowiedniej patelni. Musi stalowa, bez teflonu, inaczej sos nie wyjdzie. […] Artykuł Sos do steka wołowego. Robi się go w kilka chwil, gdy mięso odpoczywa,...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 9
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 22
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 23
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 18
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 384
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 397
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3874
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 448
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 844
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 588
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 494
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 390
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 387
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 257









































