Sos gribiche

Sos gribiche to klasyczny francuski sos bazujący na jajkach ugotowanych na twardo z dodatkiem korniszonów, kaparów, musztardy i ziół. Trochę przypomina sos tatarski, ale do jego przygotowania nie używa się gotowego majonezu. Wyróżnia się tym, że wytwarzany jest przez emulgowanie ugotowanych i roztartych żółtek z olejem i musztardą. Potem dodaje się resztę składników. Sos gribiche...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 11
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 58
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 49
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 114
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1996
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199