Sos koperkowy
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/08/sos-koperkowy.html
500 ml bulionu/wywaru200 ml zimnej wody100 śmietanki 18%3 płaskie łyżki mąki pszennejduży pęczek koperkusól i pieprz białykilka kropel maggiDo garnka wlewamy bulion/wywar zagotowujemy .W międzyczasie czasie zimna wodą mieszamy ze śmietanką ,mąka i dokładnie mieszamy . Gdy bulion/wywar mamy zagotowany wlewamy mieszankę wody ze śmietanką , dokładamy posiekany koperek , zagotowujemy i chwilę gotujemy do zgęstnienia sosu . Doprawiamy do smaku przyprawami .
Najnowsze przepisy
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 9
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 11
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 8
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 54
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 63
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 72
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 111
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 519
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 428
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 404
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 393
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 273
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 261









































