Sos koperkowy
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/08/sos-koperkowy.html
500 ml bulionu/wywaru200 ml zimnej wody100 śmietanki 18%3 płaskie łyżki mąki pszennejduży pęczek koperkusól i pieprz białykilka kropel maggiDo garnka wlewamy bulion/wywar zagotowujemy .W międzyczasie czasie zimna wodą mieszamy ze śmietanką ,mąka i dokładnie mieszamy . Gdy bulion/wywar mamy zagotowany wlewamy mieszankę wody ze śmietanką , dokładamy posiekany koperek , zagotowujemy i chwilę gotujemy do zgęstnienia sosu . Doprawiamy do smaku przyprawami .
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 12
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 23
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 16
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 126
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 15
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 57
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 65
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1407
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 648
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 562
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 495
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 440
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 333








































