Sos koperkowy
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/08/sos-koperkowy.html
500 ml bulionu/wywaru200 ml zimnej wody100 śmietanki 18%3 płaskie łyżki mąki pszennejduży pęczek koperkusól i pieprz białykilka kropel maggiDo garnka wlewamy bulion/wywar zagotowujemy .W międzyczasie czasie zimna wodą mieszamy ze śmietanką ,mąka i dokładnie mieszamy . Gdy bulion/wywar mamy zagotowany wlewamy mieszankę wody ze śmietanką , dokładamy posiekany koperek , zagotowujemy i chwilę gotujemy do zgęstnienia sosu . Doprawiamy do smaku przyprawami .
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 5
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 12
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 6
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Przepisy z bloga
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 29
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 58
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 67
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1649
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 781
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 588
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 524
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































