Sos koperkowy

500 ml bulionu/wywaru200 ml zimnej wody100 śmietanki 18%3 płaskie łyżki mąki pszennejduży pęczek koperkusól i pieprz białykilka kropel maggiDo garnka wlewamy bulion/wywar zagotowujemy .W międzyczasie czasie zimna wodą mieszamy ze śmietanką ,mąka i dokładnie mieszamy . Gdy bulion/wywar mamy zagotowany wlewamy mieszankę wody ze śmietanką , dokładamy posiekany koperek , zagotowujemy i chwilę gotujemy do zgęstnienia sosu . Doprawiamy do smaku przyprawami .
Najnowsze przepisy
Przepis na sernik ze śliwkami na ciasteczkowym spodzie z... ⇖ 9
Są przepisy, które wracają do człowieka jak bumerang;)... ⇖ 10
Jeśli lubicie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków,... ⇖ 16
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 6
Twarożek High-Protein z Miodem i Orzechami – Szybkie... ⇖ 8
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 126
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1751
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 275
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 230
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 222
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 173
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 172
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 171
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 150