Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 12
Wprowadzenie do Mini zapiekanek z pieczarkami i serem Mini... ⇖ 12
Wprowadzenie do tatara z łososia z cebulą i ogórkiem Co... ⇖ 12
Proste, szybkie ciasto do którego można użyć dowolnych... ⇖ 31
Sos niemiecki ( Sos Allemande)

Pyszny sos niemiecki przygotowywany na bazie popularnego sosu aksamitnego ( Velouté ). Bazą sosu Velouté jest mięsny wywar, czasem z dodatkiem białego wina, zagęszczony zasmażką z mąki i masła oraz śmietaną. Sos niemiecki zawiera oprócz tego jeszcze żółtka jaj oraz ewentualnie cebulę i nieco grzybów. Doprawiony jest natomiast sokiem z cytryny oraz gałką muszkatułową. Sos...
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 597
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 337
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 288
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 366
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 268
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 81
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 80
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 67
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 67
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 67
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 63
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 61
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 59