Sos niemiecki ( Sos Allemande)

Pyszny sos niemiecki przygotowywany na bazie popularnego sosu aksamitnego ( Velouté ). Bazą sosu Velouté jest mięsny wywar, czasem z dodatkiem białego wina, zagęszczony zasmażką z mąki i masła oraz śmietaną. Sos niemiecki zawiera oprócz tego jeszcze żółtka jaj oraz ewentualnie cebulę i nieco grzybów. Doprawiony jest natomiast sokiem z cytryny oraz gałką muszkatułową. Sos...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 15
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 127
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 676
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 393
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 344
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 410
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204