Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam na pyszną sałatkę, która... ⇖ 42
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 14
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 25
Pokazały się już w sklepach szparagi więc nie mogłam... ⇖ 31
Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków
Aksamitny sos, idealny do gołąbków.Składniki:3 czerwone papryki750 ml passaty pomidorowej1 łyżka masła ghee1 pełna łyżka mąki100 ml bulionu warzywnego cukiersól, pieprzPrzygotowanie: Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 min w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy.Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy...
Przepisy z bloga
Po kilku dniach urlopu i jadaniu na mieście , przyszła... ⇖ 50
No, nie było mnie trochę, bo zachciało mi się skałek w... ⇖ 49
Ów kapuśniak jest niesamowicie aromatyczny i delikatny w... ⇖ 54
Cóż to była za uczta na tym talerzu. M, M, M! Sanah i... ⇖ 56