Sos pieczarkowy z mortadelą

Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pyszne. Czegóż więcej trzeba? Jedynie polecajki ode mnie :) PolecamArek GieSkładniki:500 g mortadeli500 g pieczarek2 łyżki masła3 ząbki czosnku1 łyżka suszonego lubczyku1 pełna łyżka mąki1 łyżka gęstej śmietany 18%3 łyżki oleju500 ml zimnej wodysól, pieprzPrzygotowanie:Mortadelę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.Na rozgrzanym...
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 20
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 20
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 16
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 54
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 55
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 56
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 43
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 79
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1890
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 265
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 222
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 209
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188