Sos słodko-kwaśny
		Źródło: https://www.mecooks.pl/sosy-dipy/sos-slodko-kwasny/
		Sos słodko-kwaśny wywodzi się z Chin jednak obecnie jego różne wersje odnaleźć można także w innych kuchniach, w tym amerykańskiej czy tajskiej. Chińska wersja tegoż sosu opiera się na cukrze, occie, często sosie sojowym a także przyprawach takich jak imbir. W wersji wzbogaconej, typowej dla krajów zachodu, w skład tego sosu wchodzi dodatek pasty pomidorowej… The post Sos słodko-kwaśny appeared first on MeCooks Blog.
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 5
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 13
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 11
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 9
Rolada biszkoptowa z jabłkami to jedno z tych ciast,... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 42
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 75
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 69
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 58
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 47









































