Stambuł do zjedzenia, Bartek Kieżun. Recenzja książki a także przepis na tureckie bułeczki - Pogaca.
Źródło: https://radosckipiacausmiechem.blogspot.com/2020/11/stambu-do-zjedzenia-bartek-kiezun.html
Dziś przychodzę do Was z postem kulinarnym - to recenzja smacznej i jakże pięknie wydanej książki podróżniczo kulinarnej Bartka Kieżuna a dodatkowo bonus- przepis na tureckie bułeczki na proszku do pieczenia. Mowa o książceStambuł do zjedzenia.To kolejna już książka tego autora, o wcześniejszych możecie przeczytaćtutajitutaj.Ta...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 16
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Dzisiaj taka szybka propozycja wielkanocna. Mini babeczki z... ⇖ 407
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami... a ja mam dla Was... ⇖ 670
Dziś książkowo. Trochę romantycznie, trochę mafijnie a... ⇖ 542
Czy znasz kosmetyki Avon?Czy używałaś je kiedyś? Jeśli... ⇖ 525
Lubisz kosmetyki? Zapewne odpowiedz brzmi TAK! Zatem ten... ⇖ 575
Nie od dziś wiadomo, że wiele chorób można zlikwidować... ⇖ 715
Jak zapanować nad hormonami i przeciągnąć je na swoją... ⇖ 923
W ostatnim czasie mój blog bardziej przypomina czytelnię,... ⇖ 615
Znikniesz bez śladu to kolejna powieść Moniki Dworak,... ⇖ 608
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 472
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 177
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































