Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 7
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 14
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 15
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 15
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 16
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 40
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 63
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 735
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 603
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 284
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 281
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 275









































