Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 15
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 19
Przepis na wilgotne ciasto z jabłkami, twarożkiem i... ⇖ 10
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 13
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 18
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 45
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 47
Te ciasteczka to totalny game changer! Przepyszne, na... ⇖ 85
Swego czasu te szaszłyki w kurczaku były bardzo popularne... ⇖ 70
Jak nie macie ochoty na jedzenie kotleta w towarzystwie... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 41
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 40
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 35
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 26








































