Staropolski piernik dojrzewający - etap II

Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 184
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 23
Te ciasteczka to totalny game changer! Przepyszne, na... ⇖ 72
Swego czasu te szaszłyki w kurczaku były bardzo popularne... ⇖ 60
Jak nie macie ochoty na jedzenie kotleta w towarzystwie... ⇖ 72
Coś szybkiego na obiad. W międzyczasie jak będzie... ⇖ 74
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204