Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 18
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 14
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 15
Gdy za oknem aura sprzyja tylko chorobom trzeba jakoś się... ⇖ 15
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 21
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 23
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 44
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 65
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 63
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 795
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 697
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 668
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 405
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 308









































