Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Pyszny, po prostu rozpływa się w ustach, pracy przy nim... ⇖ 3
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna... ⇖ 9
Ten przepis na kluski śląskie to gwarancja, że już... ⇖ 15
Ognista Jambalaya z Kiełbasą Chorizo – Szybki Przepis... ⇖ 14
Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami to szybka w... ⇖ 13
Piazza IX AprileJeden dzień w Taorminie Podczas naszej... ⇖ 10
Czy klasyczna „zebra” może stać się jeszcze bardziej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 32
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 54
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 55
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 666
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 352
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 228
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 174
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 142
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 139









































