Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Moje drugie spotkanie z Autorem i kolejna bomba! Genialnie... ⇖ 6
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 21
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 12
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 18
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 35
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 39
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 32
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 46
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1894
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 928
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 811
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 507









































