Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Zdarza Wam się, że podczas przygotowywania tradycyjnych ,... ⇖ 5
Aktywność fizyczna to jeden z najlepszych sposobów na... ⇖ 10
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 25
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 19
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 36
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 58
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 717
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 569
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 264
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 258
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 213









































