Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 10
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 17
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 21
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 20
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 40
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 64
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 613
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 332
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 289
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































