Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 4
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 31
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 33
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 37
200 g serka wiejskiego2 małe łyżki cukruokoło 4 łyżki... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 72
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 58
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 65
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 72
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 62
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3271
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2198
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1568
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 869
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 799
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 772
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 735
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 732









































