Staropolski piernik dojrzewający - etap II
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2018/12/staropolski-piernik-dojrzewajacy-etap-ii.html
Przyszla pora na wypiekanie piernika. Ciasto na piernik porzadnie sie wylezakowalo, dojrzalo. Piernik pieczemy tak 5-7 dni przed swietami. Zagniecione ciasto swietnie nadaje sie tez na male wykrawane pierniczki. Dlatego tez ja swoja porcje podzielilam na 4 czesci, z jednej upieklam troche pierniczkow, a reszta przeznaczona jest na piernik. Ponizej podaje tradycyjny sposob podzialu ciasta.Pieczenie...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 9
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 47
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 71
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 57
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 64
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 70
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2817
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2111
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1461
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 849
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 750
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 650









































