Stollen - drożdżowa strucla świąteczna

Stollen, to tradycyjne ciasto pieczone i spozywane w okresie swiat Bozego Narodzenia w Niemczech. Jak mozna przeczytac w wielu publikacjach, drozdzowa strucle swiateczna wypiekano dawniej juz w okresie adwentu, a zjadano dopiero w okresie swiat. Tradycyjnie do tej strucli drozdzowej dodawano bakalie, orzechy, skorki owocow i posypywano ogromna iloscia cukru pudru. Dodatek marcepanu pojawil sie w p...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 6
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Latem lepiej smakuje to, co orzeźwiające. Smak cytryny,... ⇖ 263
Taki placek czekoladowy, to nie tylko pyszny wypiek, ale... ⇖ 365
Zupa serowa z warzywami i mięsem mielonym, to potrawa, na... ⇖ 467
Ostatnio mało mnie na blogu z przepisami kulinarnymi. To... ⇖ 457
Współczesne targi to nie tylko miejsce prezentacji... ⇖ 452
Pączki budyniowe Pączki hiszpańskie (gniazdka)Pączki ze... ⇖ 570
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204