Stollen - drożdżowa strucla świąteczna
Źródło: http://ejszet.blogspot.com/2018/12/stollen-drozdzowa-strucla-swiateczna.html
Stollen, to tradycyjne ciasto pieczone i spozywane w okresie swiat Bozego Narodzenia w Niemczech. Jak mozna przeczytac w wielu publikacjach, drozdzowa strucle swiateczna wypiekano dawniej juz w okresie adwentu, a zjadano dopiero w okresie swiat. Tradycyjnie do tej strucli drozdzowej dodawano bakalie, orzechy, skorki owocow i posypywano ogromna iloscia cukru pudru. Dodatek marcepanu pojawil sie w p...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 18
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Latem lepiej smakuje to, co orzeźwiające. Smak cytryny,... ⇖ 290
Taki placek czekoladowy, to nie tylko pyszny wypiek, ale... ⇖ 405
Zupa serowa z warzywami i mięsem mielonym, to potrawa, na... ⇖ 515
Ostatnio mało mnie na blogu z przepisami kulinarnymi. To... ⇖ 498
Współczesne targi to nie tylko miejsce prezentacji... ⇖ 511
Pączki budyniowe Pączki hiszpańskie (gniazdka)Pączki ze... ⇖ 622
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 547
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 471
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 372
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 351
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 324
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 244
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































