Strapatsada – jajecznica po grecku

Strapatsada (Στραπατσάδα) to grecka jajecznica z pomidorami, ziołami i serem feta. Popularna jest szczególnie latem, kiedy pomidory są soczyste i aromatyczne. Podana z chrupiącym pieczywem smakuje wyśmienicie ð Strapatsada – jajecznica po grecku Składniki: 5 dużych jajek 3 duże dojrzałe pomidory 1 szalotka 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 8
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 10
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 13
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 14
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 11
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 49
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 114
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2015
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 252
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205