Strapatsada – jajecznica po grecku
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/strapatsada-jajecznica-po-grecku/
Strapatsada (Στραπατσάδα) to grecka jajecznica z pomidorami, ziołami i serem feta. Popularna jest szczególnie latem, kiedy pomidory są soczyste i aromatyczne. Podana z chrupiącym pieczywem smakuje wyśmienicie ð Strapatsada – jajecznica po grecku Składniki: 5 dużych jajek 3 duże dojrzałe pomidory 1 szalotka 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z...
Najnowsze przepisy
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 14
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 18
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 11
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1144
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 626
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 547
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 525
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 469
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 426
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 425
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 412
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 309









































