Strucla z owocami i kruszonką
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2023/02/strucla-z-owocami.html
Samej mi się nie chce wierzyć, że to moja pierwsza strucla. Piekłam kiedyś podobne w formie ciasto, kulebiaka, z gotowego ciasta francuskiego, ale nigdy dotychczas słodkiej strucli nie robiłam.Samo ciasto na struclę jest zupełnie inne, to ciasto drożdżowe, ale z dodatkiem śmietany, bardzo małej ilości masła i jajek, podczas gdy tradycyjne ciasto drożdżowe to spora ilość...
Najnowsze przepisy
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 3
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 26
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 22
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 33
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 37
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 569
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 526
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 619
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 509
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 496
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 549
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 592
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 557
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1787
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1157
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 614
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 598
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 560
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 486
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 461









































