Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2016/09/studzianina-studzienina-studzielina.html
Studzianina*, studzienina**, studzielina***, albo zwyczajnie – galareta* – to nazwy, ktorymi na polnocy Podkarpacia okresla sie wieprzowa galarete.Jeszcze nie tak dawno nie bylo na podkarpackiej w...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 2
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 12
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 17
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 473
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 443
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 346
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 345
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160








































