Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu zaparzyć wrzątkiem. Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza. Tak robiły surówkę z modrej kapusty nasze mamy i babcie. My przejęłyśmy ten zwyczaj i robimy często pełną witamin, pyszną, prostą surówkę z czerwonej kapusty do obiadu.Składniki:1/2 małej główki czerwonej kapusty (250 g po poszatkowaniu)1 duża marchew1 duże jabłko1 cebula czerwona2 małe dymki ze szczypiorkiemgarść suszonej...
Najnowsze przepisy
Ciasto z malinami, kremem i chrupiącą bezą – najlepszy... ⇖ 7
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 11
Cześć kochani! Rok szkolny rozpoczęty, ale u nas to... ⇖ 12
Najlepsza Cukinia Faszerowana – Przepis, Który Musisz... ⇖ 22
Szybki obiad w 10 minut? Jasne - nie ma problemu! Noodles 5... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 20
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 182
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 107
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 65
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 62
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 52