Najnowsze przepisy
Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę i oblana... ⇖ 6
Sałaka prosta i błyskawiczna lecz bardzo szykowna, która... ⇖ 8
Witajcie!Na moim blogu ostatnio często dzielę się z Wami... ⇖ 8
Sałatka jest dobra na każdą okazję. Moja propozycja na... ⇖ 58
Ryba w pomidorach na wigilię Ryba w pomidorach to danie... ⇖ 22
Surówka z czerwonej kapusty
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu zaparzyć wrzątkiem. Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza. Tak robiły surówkę z modrej kapusty nasze mamy i babcie. My przejęłyśmy ten zwyczaj i robimy często pełną witamin, pyszną, prostą surówkę z czerwonej kapusty do obiadu.Składniki:1/2 małej główki czerwonej kapusty (250 g po poszatkowaniu)1 duża marchew1 duże jabłko1 cebula czerwona2 małe dymki ze szczypiorkiemgarść suszonej...
Przepisy z bloga
Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta w szynkę i oblana... ⇖ 6
Sałaka prosta i błyskawiczna lecz bardzo szykowna, która... ⇖ 8
Ryba w pomidorach na wigilię Ryba w pomidorach to danie... ⇖ 22
Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia... ⇖ 30
Jajka przepiórcze w śledziowych gniazdkach na pierzynce z... ⇖ 26
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto... ⇖ 34
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 39
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 4525
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 1465
Przepis na pyszną i lekką sałatkę! Czyli sałatka z... ⇖ 1460
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 779
Pierniczki to ciasteczka, bez których nie wyobrażam sobie... ⇖ 768
Bardzo szybkie świąteczne ciasteczka, które goszczą u... ⇖ 652
Schabowe poduszki po flamandzku to super alternatywa dla... ⇖ 367