Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret

Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych wyrazistym sosem winegred na bazie oleju i musztardy.Składniki:1/2 małej główki kapusty pekińskiej1 mała czerwona cebula1/2 czerwonej papryki1 jabłko1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego2 łyżki soku z cytrynyczubata łyżeczka musztardy łagodnej (miodowa lub stołowa)łyżeczka cukrusól i pieprz do smakuSposób wykonania:Najpierw robimy sos do surówki.Do kubeczka dajemy olej, musztardę, sok z cytryny oraz...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 79
Przepisy z bloga
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 23
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 36
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 86
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 43
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 45
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 51
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 324
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 247
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 201