Najnowsze przepisy
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 5
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 21
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 10
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 22
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 28
Sycylijskie ciasteczka migdałowe – „Paste di mandorla”
Sycylijskie ciasteczka migdałowe – „Paste di mandorla” to obok sycylijskich cannoli i pieczonej cassaty siciliana jedne z najsłynniejszych włoskich deserów, pochodzące z południa Włoch. Ciasteczka, które w pełni oddają kolory, smaki i aromaty słonecznej Sycylii. Przygotowanie ciasteczek jest niezwykle proste i wymaga tylko 4 składników: migdałów, białek, cukru i aromatu migdałowego. Do dekoracji możemy użyć kandyzowane owoce lub migdały. Ciasteczka są...
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 42
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33