Sycylijskie ciasteczka migdałowe – wielkanocne „Quaresimali”

Wielkanoc lada chwila, dlatego chciałabym zaproponować Wam przepis na tradycyjne sycylijskie ciasteczka migdałowe – wielkanocne „Quaresimali” (zw. pupatelli). Pyszne sycylijskie ciastka, które z wyglądu przypominają bardzo popularne „cantucci”. W przeciwieństwie do toskańskich ciastek „quaresimali” przygotowujemy z dodatkiem mąki migdałowej, białek i bez masła. Ciastka aromatyzowane są nie tylko skórką cytrynową, ale także...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 190
Przepisy z bloga
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 50
Pulpeciki z drobiu to jedno z tych dań, które zawsze się... ⇖ 46
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 60
Dorsz to jedna z tych ryb, które doskonale wpisują się w... ⇖ 49
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 172
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 161
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204