Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 2
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 3
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 12
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 26
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 18
Szandorki – kuchnia podkarpacka
Szandorki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina Dębowiec, powiat jasielski Szandorki to smażone wytrawne placki o charakterystycznym smaku. Ich głównym składnikiem jest kiszona kapusta oraz ciasto z mąki pszennej, mleka i jajka. Na południu Podkarpacia przygotowuje się podobne danie, zwane fuczkami, jednak w Bieszczadach do ciasta dodaje się gotowaną kiszoną kapustę....
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 95
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 80
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 109