Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata)
Źródło: http://lagrandeelapiccolacuoca.blogspot.com/2018/09/szarlotka-na-kruchym-ciescie-z.html
Zapraszam Was na tradycyjnaszarlotke, bez ktorej nie wyobrazam sobie szaroburych, jesiennych dni. Krucha, maslana, pachnacarumem, cynamonem i kardamonem, po prostupalce lizac ;)Polecam Wam serdecznie :)****Vi invito a preparare una torta di mele, senza la quale non posso immaginare di poter trascorrere le grigie giornate autunnali. Friabile, burrosa oltre che aromatizzata c...
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 8
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 18
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 40
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 151
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 34
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 34
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 37
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 57
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 65
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 73
Jesień to idealny czas na ciepłe, aromatyczne dania,... ⇖ 54
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 66
Jesień to czas, gdy aromaty cynamonu, pieczonych jabłek,... ⇖ 76
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 333
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 223
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 151
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 116
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 102
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 48







































