szarlotka z bezikami
Źródło: http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/10/szarlotka-z-bezikami.html
Szybka szarlotka na nagla potrzebe :)))ciasto:250 gram masla250 gram maki pszennej3 zoltkaszczypta soli100 gram cukrunadzienie:1,2 kg jablek + 1/3 szklanki wody do podduszenia1 lyzka cukru waniliowego + ewentualnie 2 lyzki cukru (jesli jablka sa bardzo kwasne, ja nie dawalam)cynamon do smaku (dalam 1 lyzeczke)bezy:3 bialka0,5 szklanki cukru pudruMaslo posiekac z maka, dodac zoltka, cukier, sol i z...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 6
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 6
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 20
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Delikatna, prosta i uniwersalna rolada, która spodoba i... ⇖ 1007
Zapytacie co ona oszalała, wstawiła takiego przypaleńca... ⇖ 600
Dziś przepis na szybkie fit placuszki śniadaniowe. Z... ⇖ 726
Tak jak w tytule, dzięki odpowiednio dobranym składnikom... ⇖ 10618
Dwa niezwykłe dodatki sprawiają, że kotlety zmieniają... ⇖ 806
Tak, to możliwe :))), nie tylko zdecydowanie realne, ale... ⇖ 2223
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i... ⇖ 3307
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle... ⇖ 730
Bardzo szybki, lekki i pożywny obiad. Uwielbiam makarony i... ⇖ 695
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 450
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 353
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 348
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































