Szczaw konserwowy

Szczaw konserwowyskładniki: {na ok. 4 słoiczki po 300 ml}2 kg szczawiu500 ml wodysólWykonanie:Szczaw oczyściłam, umyłam, pokroiłam, wrzuciłam do garnka, wlałam 500 ml zimnej wody.Zagotowałam do miękkości, dodałam szczyptę soli, nałożyłam gorący wywar ze szczawiu do słoiczków, zakręciłam nakrętkami.Na dnie garnka wyłożyłam ściereczkę, ułożyłam...
Najnowsze przepisy
Puszysta drożdżówka z makiem, czyli ciasto drożdżowe z... ⇖ 14
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 18
Manniak z orzechami i jabłkami to propozycja w sam raz na... ⇖ 25
Murzynek na kefirze to jedno z tych ciast, które zawsze... ⇖ 19
Brownie z powidłami to klasyczne ciasto czekoladowe w... ⇖ 17
Przepisy z bloga
SERNIK WIELKANOCNYSkładniki: {16 porcji}CIASTO:2 szklanki... ⇖ 555
TORT KAWOWO AGRESTOWYSkładniki: {15 porcji}SKŁĄDNIKI NA... ⇖ 563
Króliczki kajmakoweSkładniki: {na ok. 4 króliczki}200 g... ⇖ 538
Nie ma SYLWESTRA bez ciasta na ten dzień, a jest ono... ⇖ 501
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2169
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 375
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 354
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 351
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 302
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 295
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 294