Szkocka wersja zapiekanych pieczarek
Źródło: https://szkockiesmaki.blogspot.com/2021/02/szkocka-wersja-zapiekanych-pieczarek.html
Mianem pieczarek w Szkocji, jak i na całych Wyspach, określa się jedynie grzyby z dużymi płaskimi kapeluszami. To co my nazywamy pieczarkami tu funkcjonuje po prostu pod nazwą grzyby- mashrooms. Tzw. portabello mashrooms lub large mashroom sprzedawane są w tutejszych sklepach w pojemnikach, pakowane po cztery. Portobellos mają plaski kapelusz, a w nim dużą wnękę, która...
Najnowsze przepisy
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 11
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 20
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 33
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 18
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 17
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 25
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 17
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Kalafior to warzywo, które uwielbiam w każdej postaci.... ⇖ 517
Grudzień to okres, w którym wielu moich znajomych z... ⇖ 547
Zniknęłam na kilka tygodni z mediów społecznościowych,... ⇖ 589
Przepis na dzisiejszą zupę nie pochodzi z przepastnych... ⇖ 810
Przepis na zupę, podobnie jak poprzedni na rybę z Wysp... ⇖ 714
Jedną z popularniejszych potraw w polskiej kuchni jest... ⇖ 619
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1859
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1251
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 745
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 617
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 609
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 575
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 494
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 489
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 473









































