Sznycel wiedeński
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/11/sznycel-wiedenski.html
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej. Do jego przygotowania potrzebujemy dobrej jakości cielęciny, którą panierujemy, a następnie smażymy na maśle klarowanym. Gotowy sznycel często podawany jest z jajkiem sadzonym oraz ćwiartką cytryny, która doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa cielęcego.Potrzebne składnikiSZNYCLE- 2 sznycle cielęce po ok. 170 g- 1 duże jajko- kilka łyżek mąki- kilka łyżek bułki tartej- sól i i pieprz do...
Najnowsze przepisy
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 7
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 13
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 10
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 123
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 38
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 53
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 54
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 77
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 86
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 208
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 267
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 122
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27







































