Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej. Do jego przygotowania potrzebujemy dobrej jakości cielęciny, którą panierujemy, a następnie smażymy na maśle klarowanym. Gotowy sznycel często podawany jest z jajkiem sadzonym oraz ćwiartką cytryny, która doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa cielęcego.Potrzebne składnikiSZNYCLE- 2 sznycle cielęce po ok. 170 g- 1 duże jajko- kilka łyżek mąki- kilka łyżek bułki tartej- sól i i pieprz do...
Najnowsze przepisy
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 6
Przepis na sprawdzony sernik z mlekiem w proszku, który... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 38
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 54
Dawno nie jadłam klasycznych placków ziemniaczanych, ale... ⇖ 67
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale... ⇖ 74
Przepis na pulpeciki z piersi indyka w sosie kurkowym na... ⇖ 99
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 89
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 161
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1414
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 251
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 205
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 193
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 156
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 141
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 112