Sznycel wiedeński
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/11/sznycel-wiedenski.html
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej. Do jego przygotowania potrzebujemy dobrej jakości cielęciny, którą panierujemy, a następnie smażymy na maśle klarowanym. Gotowy sznycel często podawany jest z jajkiem sadzonym oraz ćwiartką cytryny, która doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa cielęcego.Potrzebne składnikiSZNYCLE- 2 sznycle cielęce po ok. 170 g- 1 duże jajko- kilka łyżek mąki- kilka łyżek bułki tartej- sól i i pieprz do...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 9
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 10
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 18
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 22
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 17
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 37
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 52
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 53
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 76
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 86
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 208
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 53
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 45
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 41
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 35
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 27









































