Sznycel wiedeński
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/11/sznycel-wiedenski.html
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej. Do jego przygotowania potrzebujemy dobrej jakości cielęciny, którą panierujemy, a następnie smażymy na maśle klarowanym. Gotowy sznycel często podawany jest z jajkiem sadzonym oraz ćwiartką cytryny, która doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa cielęcego.Potrzebne składnikiSZNYCLE- 2 sznycle cielęce po ok. 170 g- 1 duże jajko- kilka łyżek mąki- kilka łyżek bułki tartej- sól i i pieprz do...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 11
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 23
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 44
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 43
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 57
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 56
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 81
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 89
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 211
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 589
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 496
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 258









































