Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 19
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 14
Sznycel
Sznycel po wiedeńsku ma ciekawą historię, chociaż bardziej legendę, bo jak to często bywa, ciężko stwierdzić czy jest prawdziwa. Prawdopodobnie pochodzi z Bizancjum jako żydowska potrawa, która dzięki Maurom dotarła do Hiszpanii a stamtąd do Włoch i już z górki do Austrii. Sznycel jest bliskim kuzynem-cotoletty alle milanes. Który niejaki feldmarszałek Radetzky zjadł w Mediolanie… Czytaj dalej Sznycel Artykuł Sznycel pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 44
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 58
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 32
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 65
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 34