Szparagi po mediolańsku z jajkiem sadzonym
Źródło: https://lagrandepiccolacuoca.com/szparagi-po-mediolansku/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=szparagi-po-mediolansku
Szparagi po mediolańsku to klasyk włoskiej kuchni typowy dla jej północnej części, głównie dla Lombardii. To niezwykle prosty przepis, ale niezapomniany dzięki mieszance smaków, która idealnie łączy się ze sobą. Ugotowane szparagi polane rozpuszczonym masłem, oprószone parmezanem, solą oraz pieprzem i podane z jajkiem sadzonym. Tylko 4 składniki, a ile w tym smaku i aromatu. Przy okazji serdecznie polecam Wam kolejne przepisy na dania ze szparagami: Kremowe risotto ze...
Najnowsze przepisy
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 2
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 14
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 18
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 11
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pierniczki jogurtowe to idealna propozycja dla wszystkich,... ⇖ 52
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 60
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 70
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 76
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 82
Jesień to idealny czas na ciepłe, aromatyczne dania,... ⇖ 61
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1153
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 626
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 547
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 525
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 469
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 413
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 310








































