Szparagi po mediolańsku z jajkiem sadzonym

Szparagi po mediolańsku to klasyk włoskiej kuchni typowy dla jej północnej części, głównie dla Lombardii. To niezwykle prosty przepis, ale niezapomniany dzięki mieszance smaków, która idealnie łączy się ze sobą. Ugotowane szparagi polane rozpuszczonym masłem, oprószone parmezanem, solą oraz pieprzem i podane z jajkiem sadzonym. Tylko 4 składniki, a ile w tym smaku i aromatu. Przy okazji serdecznie polecam Wam kolejne przepisy na dania ze szparagami: Kremowe risotto ze...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 4
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 15
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 15
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Dorsz to jedna z tych ryb, które doskonale wpisują się w... ⇖ 8
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 142
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 137
Pieczeń rzymska to jedno z tych dań, które kojarzą się... ⇖ 128
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1170
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 141
Jajka faszerowane tuńczykiem alla diavola to klasyczna... ⇖ 144
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2105
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273